Over mijzelf

Mijn naam is Raoul Grouls (1977) en ben mijn acupunctuurstudie begonnen in 2005. Met mijn scriptie in 2012 heb ik mijn diploma behaald bij de Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing-Bai, maar met een onderwerp dat minstens 6000 jaar van theorie en toepassing kent kan niemand ooit echt zeggen dat hij uitgestudeerd is op de Chinese Geneeskunst.

Mijn fascinatie voor de Chinese Geneeskunst is samen te vatten in een aantal samenhangende aspecten. Het eerste is, dat hoe complex en geavanceerd de Chinese Filosofie ook is, haar waarde wordt altijd getoetst aan de behandeling van de patiënt. ‘The proof of the pudding is in the eating’ gaat zeker voor de acupunctuur op. Dat betekent dat er altijd een praktische toets is voor de relevantie van de theorie: “Fantastisch idee; maar genees ik er ook een patiënt mee?”. Het tweede aspect is, dat het mogen bijdragen aan de genezing van een cliënt voor mijzelf altijd een bijzonder vervullend proces is. Wat is er mooier dan een patiënt die zijn balans (of zelfs zijn bestemming) terugvindt.

Voor mijn studie acupunctuur studeerde ik onder andere aan de Universiteit voor Humanistiek (1997) en deed daarnaast trainingen Emotioneel Lichaamswerk bij Orshof (1999) en Familie- en Organisatieopstellingen bij het Bert Hellinger Instituut Nederland (2000). Je zou kunnen zeggen dat het begrijpen en genezen van de diepere dynamieken van de mens altijd mijn interesse hebben gehad.

Ik heb een aantal jaren gewerkt als Psychiatrisch Pedagogisch Hulpverlener bij de Zonnehuizen (instelling voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie) en vervolgens een aantal jaar als innovatiemanager bij Zonnehuizen. Meer recent heb ik als Research & Development medewerker voor YoooM aan verschillende zorginnovatieve projecten gewerkt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s