Organisatie acupunctuur

vitaliteit

 

Op elke werkplek komt ziekteverzuim voor. Zowel voor de medewerker als de organisatie is dat vervelend. Maar eigenlijk is ziekteverzuim alleen maar het topje van de ijsberg, want vaak is er al lang voordat iemand thuisblijft wat aan de hand. Voorbeelden zijn: vermoeidheid, stress, frequente verkoudheden, hoofd- en buikpijn. Ook al blijft iemand voor zulke ‘vage klachten’ meestal niet thuis, vitaliteit, plezier in het werk en productiviteit kunnen er fors onder te lijden hebben. Ook kunnen zich in het privéleven van een medewerker of op zijn werk omstandigheden voordoen, die zorgen voor extra belasting. Soms kan daar niet meteen iets aan veranderd worden en dan zou het mooi zijn als de werkgever wat extra ondersteuning kon bieden.

acupunctuur

 

Lumen Acupunctuur biedt een behandeling die ziekte niet alleen geneest, maar ook voorkomt. Acupuntuur is een meer dan vijfduizend jaar oude geneeswijze die de balans van lichaam en geest herstelt en onderhoudt. Acupunctuur pakt de klachten bij de wortel aan en draagt bij aan een genezing die verder gaat dan alleen het bestrijden van symptomen. Het maakt de patiënt vitaler en veerkrachtiger.

efficient

 

Om een goede diagnose te kunnen stellen krijgen de deelnemende medewerkers van te voren een uitgebreide vragenlijst toegestuurd; ter plekke voelt de acupuncturist de pols en bekijkt hij de tong. Hij werkt met zeer dunne naalden, die op bepaalde punten in het lichaam worden aangebracht en ongeveer twintig minuten blijven zitten. De cliënt ervaart hierbij tintelingen, energiestromen, ontspanning of juist helderheid. In een ruimte met ligstoelen komen tot zes medewerkers tegelijk aan de beurt. In Azië is zo’n groepsgewijze behandeling heel gewoon: het is efficiënt en versterkt het individuele proces. Bovendien kan de behandeling zo tegen een fractie van de kosten worden aangeboden. De kleren kunnen gewoon aanblijven: het volstaat om broekspijpen en mouwen op te rollen.

impact

 

Lumen acupunctuur biedt organisaties betaalbare trajecten van zes maanden of langer, waarin medewerkers ten minste een keer per week worden behandeld. Deze periode is lang genoeg om een duidelijke en meetbare impact te hebben. Voor iedere individuele cliënt wordt de voortgang nauwkeurig bijgehouden en op gezette tijden worden deze gegevens verwerkt tot een anoniem groepsresultaat. Zo wordt het effect van de behandelingen ook voor de werkgever helder en inzichtelijk.

Een brochure van deze tekst is hier te downloaden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s