Indicaties en ervaringen

Waar helpt acupunctuur bij?
De Chinese Geneeskunst is een volledig geneeskundig systeem. Dat betekent dat het vanuit een eigen fysiologie, psychologie, filosofie, diagnostiek en behandelwijze werkt. In China was de Chinese Geneeskunst duizenden (!) jaren lang de voornaamste geneeskunst bij álle ziektes, van infecties en botbreuken tot kanker en psychische klachten. Dit betekent dat acupunctuur met vrijwel elke klacht wel iets kan. Hooikoorts, huiduitslag, de bijwerkingen van noodzakelijke Westerse medicatie of operaties, reuma, slapeloosheid, depressie of spijsverteringsklachten: je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of de Chinese Geneeskunst kan er wel iets mee. Als de ziekte niet genezen kan worden, dan toch vaak wel tenminste een verlichting van klachten.

Omdat de Chinese Geneeskunst sterk is in het helpen voorkómen van klachten, kunnen mensen ook (of zelfs: juist) behandeld worden wanneer ze niet heel erg uitgesproken klachten hebben. Over preventief behandelen is veel meer te schrijven maar in het kort gezegd komt het erop neer dat je iemand helpt om ‘in zijn element te zijn’. Mensen voelen zich na een dergelijke behandeling energieker, dichter bij zichzelf, meer in balans. Voor de een betekent dat makkelijker grenzen kunnen stellen, voor een ander betekent het makkelijker initiatief nemen, voor weer een ander juist eerder rust nemen. Om je beter te voelen hoef je niet eerst ziek te zijn.

Ervaringen
Een aantal ervaringen van cliënten:

De behandelingen bij Raoul zijn voor mij vooral ontmoetingen met mezelf als een bron van energie. Raoul benadert mijn klachten als blokkades van mijn energie-stroom. Doordat ik die energie letterlijk voel gaan stromen als hij een naald zet, besef ik intussen dat er niet zoiets bestaat als een ‘losse’ of ‘gekke’ klacht. Alles in mijn lichaam en geest hangt logisch met elkaar samen. Ik ervaar de behandelingen telkens als een ‘reset’ van mijn systeem. Waar de energie stokte, ontstaat ruimte; waar leegte was, wordt het voller. Na afloop heb ik het gevoel dat ik mijn hele lichaam weer bewoon. En dat ik sta als een huis.

Ik heb Acupunctuur ervaren als een manier om vastzittende energie weer in beweging te zetten. Dat was letterlijk wat ik voelde in mijn lijf, de sensatie van stromende energie en raakte daarmee precies de kern van waar ik op dat moment mee bezig was. Doordat de vastzittende energie in beweging is gekomen kon ik dingen uiten waar ik al heel lang niet wist wat er mee te doen. Maar ook bijvoorbeeld de heftigheid van mijn menstruatie is een stuk minder en voelt weer goed. Doordat mijn energie weer stroomt voel ik me sterker en meer in balans.

Na een behandeling voel ik me vaak opgewekt en vrolijk, maar zonder mezelf te verliezen zoals ik snel doe. Ik ben energiek maar blijf tegelijk dicht bij mezelf.

Als er kou op mijn oor kwam had ik altijd snel last van oorpijn die dan niet zomaar overging. Na een paar behandelingen is dit helemaal verdwenen.

Benieuwd of het wat voor je is? Meld je aan en kom het ervaren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s