Community Acupunctuur

community-acupunctuur

Behandeling in een groep voor een flexibele prijs tussen € 10,- en € 35,-

Community Acupunctuur
Toen ik voor het eerst las over Community Acupunctuur was ik meteen geïnteresseerd. Het ideaal is eenvoudig: acupunctuur voor iedereen toegankelijk maken, zo vaak als nodig is, ongeacht inkomen. Acupunctuur biedt een weg om pijn en klachten te verlichten, balans te hervinden, om te gaan met stress, ziektes te voorkomen en zelfs om de persoonlijke bestemming ‘te voeden’. Alleen met een gemiddelde prijs in Nederland per behandeling van rond de € 50,-  bestaat er voor veel mensen een financiële drempel om zoveel acupunctuur als nodig te ontvangen. Zelfs met een goede zorgverzekering.

Kies de prijs die bij je past
Om deze drempel zoveel als mogelijk weg te nemen hebben de grondleggers van de Community Acupunctuur zich laten inspireren door traditionele collectieve behandelingen zoals die in Azië gebruikelijk zijn: meerdere mensen worden tegelijkertijd behandeld terwijl de arts tussen hen rondloopt. Het unieke dat de Community Acupunctuur toevoegt is dat de patiënt zelf mag bepalen wat hij kan betalen op een glijdende schaal tussen de € 10,- en € 35,-.

Individuele intake
Om tot een goede diagnose te komen heb ik de eerste afspraak vaak meer tijd nodig. Om dat makkelijker te maken, vraag ik van patiënten om vooraf een anamneseformulier in te vullen en op te sturen. Voordat iemand deel kan nemen aan de community acupunctuur is het zinvol om een individuele afspraak van een uur te maken. Zo heb ik de tijd om het hele patroon na te lopen en alles goed in beeld te brengen. Wanneer de diagnose helder is, is het zetten van de naalden vrij snel gebeurd en is het mogelijk om daarna deel te nemen aan de community acupunctuur.

Behandeling in een groep
De behandeling vindt plaats via acupunctuurpunten op het hoofd en op de onderarmen en onderbenen. Je hoeft je niet uit te kleden, mouwen en broekspijpen oprollen is voldoende. Je neemt plaats in één van de ligstoelen en ontvangt een persoonlijke behandeling, afgestemd op jouw specifieke klachten. Nadat de acupunctuurnaalden zijn geplaatst kun je ontspannen, terwijl de volgende patiënt wordt behandeld. Tijdens de behandeling kan ik zo makkelijk heen en weer lopen tussen de verschillende patiënten. Je kunt de sfeer vergelijken met die van een yogales. Tegelijkertijd is de effectiviteit van de behandeling even hoog als bij een individuele behandeling.

Deze aanpak maakt de flexibele vergoeding mogelijk. Elke patiënt kiest een prijs die bij zijn budget past, de een wat meer en de ander wat minder. Aan het einde van de dag blijft er voor mij als therapeut over het algemeen genoeg over om te blijven draaien. Het in stilte bij elkaar zijn met de bedoeling genezing te ontvangen versterkt bovendien de individuele behandeling.

Voor wie meer wil weten: de grondleggers van de Community Acupunctuur hebben een korte documentaire gemaakt (35 minuten, engelstalig) die je hier kunt bekijken

Locatie, tijden & aanmelding
Op het moment is er geen communityacupunctuur. Bij voldoende belangstelling gaat dit weer van start, als u hierover op de hoogte gehouden wilt worden kunt u uw belangstelling aan mij doorgeven.

Telefoon: 06-26710051
email: lumen@inventati.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s